رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به شرایط خشکسالی گفت: بارندگی در سراسر کشور امسال ۵۴ درصد کاهش پیدا کرده است و حتی برخی از استان‌ها با کاهش بیش از ۹۰ درصدی بارش مواجه بوده اند.

گرما

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جلسه ستاد مدیریت بحران و شورای کشاورزی استان خوزستان که امروز (۲ مردادماه) برگزار شد، اظهار کرد: گرم شدن بیش از ۲درجه‌ای زمین، تغییر نوع بارش و زمان آن را باید بپذیریم. اکنون در مناطق بسیار پربرف کشور، برفی وجود ندارد. در حالی که در گذشته نه چندان دور، هر دره‌ای ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب می‌داد. این یک واقعیت است که باید آن را بپذیریم و بر اساس آن کار خود را دنبال کنیم.

وی افزود: بارندگی در سطح کشور امسال ۵۴ درصد کاهش پیدا کرده است. حتی برخی از استان‌ها با کاهش بیش از ۹۰ درصدی بارش مواجه بودند. استان خوزستان نیز نزدیک به ۳۷.۵ درصد نسبت به گذشته با کاهش بارندگی مواجه است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به تخصیص اعتبار به وزارت نیرو برای تنش آبی کشور، بیان کرد: از ابتدای سال و با توجه به تغییراتی که اتفاق افتاد، جلساتی در خصوص دو سه بخش آب شرب برگزار شد که در نهایت 3 هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان برای کاهش تنش آبی در اختیار وزارت نیرو قرار گرفت و دولت آن را مصوب کرد. با جلسات متعددی که برگزار شد، ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برای اجرای بند خ ماده ۳۳ در نظر گرفته شد.

نجار گفت: با توجه به خشکسالی امسال ۵۰۰ میلیارد تومان در اختیار وزارت نیرو و یک هزار میلیارد تومان در اختیار وزارت کشاورزی قرار گرفته و ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای بخش کشاورزی و خسارت‌های امسال دیده شده است. همچنین جلسه‌ای در استان خوزستان برگزار شد و نظرات مدیران در نهایت منجر به تصویب اعتبار هزار و ۱۵۰ میلیارد تومانی برای استان خوزستان شد که تسهیلات بسیار خوبی است.

بر اساس شاخص خشکسالی، خوزستان به طبیعت بدهکار است

مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز در این جلسه به شاخص خشکسالی در ۱۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: بر اساس این شاخص، به طبیعت بدهکار هستیم و در حوضه‌های آبریز اندیکا، ایذه، کارون بزرگ، مارون و جنوب استان خوزستان به شدت کاهش بارندگی، افزایش دما و تبخیر داشته‌ایم.

محمد سبزه‌زاری اظهار کرد: مجموع بارش سال آبی امسال استان خوزستان ۲۱۹ میلیمتر بوده است که نسبت به بلندمدت حدود ۳۵ درصد کاهش داشته‌ایم. بر اساس پهنه‌بندی‌ها، مشخص است که بارندگی به ویژه در حوضه‌های آبریز خوزستان نسبت به استان‌های دیگر ناهنجار است.

وی با بیان اینکه استان‌های تامین‌کننده بارندگی خوزستان نیز امسال حدود ۳۹ درصد کاهش بارندگی داشته‌اند، افزود: حوضه کارون بزرگ نیز از بین کل حوضه‌های کشور وضعیت بدتری داشته است.

مدیرکل هواشناسی خوزستان بیان کرد: میانگین بارش خوزستان در دهه ۵۰، ۴۰۵ میلیمتر بوده که در دهه ۹۰ به ۲۹۶ میلیمتر رسیده است بنابراین به صورت میانگین سالانه ۱۰۰ میلیمتر کاهش بارندگی داشته‌ایم.

سبزه‌زاری با اشاره به افزایش تبخیر، توسعه کانال‌های آبیاری، افزایش سدها و توسعه کشاورزی، عنوان کرد: اگر می‌خواهیم برای آینده برنامه‌ریزی کنیم باید تبخیر سدها کنترل شود.

وی بیان کرد: استان خوزستان شدیدترین و حادترین مقدار بارندگی را در بهار امسال داشته است. در سال آبی جاری مجموع بارش در فصل بهار تنها ۱.۵ میلیمتر بوده است. همچنین در فصل زمستان در پهنه خوزستان تنها ۵۲ میلیمتر بارندگی رخ داده است.

سبزه‌زاری با اشاره به وضعیت بارندگی در فصل پاییز امسال نیز بیان کرد: فعلا بر اساس پیش‌بینی مرکز اقلیم‌شناسی هواشناسی، وضعیت بارش در پاییز کمتر از نرمال خواهد بود و به بارندگی پاییز امیدوار نخواهیم بود.

کد خبر 616408

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha